World Press Photo in primeur in België in Cultuurcentrum Knokke-Heist

06/06/2017

world press photo of the yearVanaf zaterdag 10 juni 2017 komt de reizende expositie van World Press Photo 2017 in première naar België in het Cultuurcentrum Knokke-Heist. Fotoliefhebbers kunnen er de prijswinnende foto’s gratis bezichtigen. Deze prestigieuze fotografiewedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door World Press Photo. Het doel is de uitwisseling van kennis aan te moedigen en de ontwikkelingen in de persfotografie te stimuleren. De jury verkoos de foto van de Turkse fotograaf Burhan Ozbilici tot ‘World Press Photo of the Year 2016’.

World Press Photo organiseerde dit jaar voor de 60ste keer ’s werelds grootste en meest prestigieuze fotografiewedstrijd. Meer dan 5.000 persfotografen uit maar liefst 125 verschillende landen stuurden beeldmateriaal in. De internationale jury beoordeelde 80.408 foto’s en reikte prijzen uit in acht categorieën. Dit jaar vielen 45 fotografen in de prijzen. De foto’s reizen nu de wereld rond en houden in België eerst halt in het Cultuurcentrum Scharpoord.

De belangrijkste titel van de wedstrijd, de ‘World Press Photo of the Year 2016’, ging naar de foto van de moord op de Russische ambassadeur ‘An Assassination in Turkey’ van Burhan Ozbilici. De Turkse fotograaf besloot om niet te schuilen, maar nam foto’s van de dader in actie. Volgens de jury is het een explosief beeld dat de haat in onze tijd uitbeeldt. Het is de belichaming van wat de World Press Photo van het jaar is en moet zijn.

Alle prijswinnende foto’s van de World Press Photo Contest 2016 zijn vanaf 10 juni tot en met 2 juli 2017 te bezichtigen op de World Press Photo-expo in de bovenhal van Cultuurcentrum Scharpoord, Maxim Willemspad 1, 8300 Knokke-Heist. De tentoonstelling is elke dag open van 10 tot 19 uur.

Nieuwsbrief
Pers
Niet interessant voor de pers
world press photo
fotografie
wedstrijd

Bron

Copyright © 2016