World Press Photo 2018 in Cultuurcentrum Scharpoord

11/06/2018
Algemeen

World Press Photo 2018Sinds zaterdag 9 juni 2018 is de reizende expo van World Press Photo 2018 in België in première te zien in Cultuurcentrum Scharpoord. Deze prestigieuze fotografiewedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door Stichting World Press Photo. Het doel is de uitwisseling van kennis aan te moedigen en de verhalen van persfotografen aan een groot publiek te laten zien. De Venezolaanse fotograaf Ronaldo Schemidt won de prijs voor ‘Foto van het Jaar’. Hij nam de foto tijdens een protest in Venezuela.

Stichting World Press Photo organiseerde dit jaar voor de 61ste keer ’s werelds grootste en meest prestigieuze fotografiewedstrijd. Meer dan 4.500 persfotografen namen met meer dan 73.000 foto’s deel aan de competitie. Dit jaar vielen 42 fotografen in de prijzen. De foto’s reizen nu de wereld rond en houden dit jaar in België enkel en alleen halt in Cultuurcentrum Scharpoord in Knokke-Heist.

De prijs voor ‘Foto van het Jaar’, de belangrijkste titel van deze wedstrijd, ging naar de foto van fotograaf Ronaldo Schemidt. Het beeld werd genomen tijdens een protest tegen de Venezolaanse president in Caracas. De demonstrant vatte vuur toen de gastank van een motor ontplofte. Hij overleefde, maar liep wel zware brandwonden op. De foto viel op bij de jury door de energie en dynamiek die het uitstraalt. Bovendien is de compositie heel goed en zit er een ijzersterk detail in de foto. Op de muur zie je namelijk een pistool met het woord ‘vrede’ ernaast.

Vanaf 9 juni tot en met 1 juli kunnen fotoliefhebbers gratis alle winnaars bekijken, dat zijn ruim 160 indrukwekkende foto’s van 42 fotografen uit 22 landen. De World Press Photo expo is te bezichtigen in de benedenhal van Cultuurcentrum Scharpoord, Maxim Willemspad 1, 8300 Knokke-Heist. De tentoonstelling is elke dag open van 10 tot 19 uur. Fotofanaten kunnen terwijl ook de expo Surf Tribe van Stephan Vanfleteren bezoeken. Die loopt nog tot en met 17 juni 2018.

Nieuwsbrief
Pers
Niet interessant voor de pers
World Press Photo 2018
Ronaldo Schemidt

Bron

Copyright © 2016