Kurt Defrancq speelt Met de mantel der liefde

15/06/2018

kurt defrancq met de mantel der liefdeKurt Defrancq speelt op 23 juni 2018 in CC Scharpoord de muzikale theatermonoloog ‘Met de mantel der liefde’ en kruipt in de rol van zowel de mantelzorger als de zorgbehoevende. Het stuk ging 2 jaar geleden in première in Knokke-Heist en ondertussen tourde Defranq met de monoloog in Vlaanderen en Nederland. Deze voorstelling is gemaakt in het kader van het project: ‘Mantelzorg. Fijn dat je er bent.’ Een initiatief van het gemeentebestuur Knokke-Heist met als doel om mantelzorgers te sensibiliseren en te informeren. Om mantelzorg bekend en bemind te maken en om mantelzorgers toe te leiden naar de bestaande hulp- en dienstverlening.  Na de voorstelling op 23 juni is er een verwenmoment voor alle mantelzorgers.

In de muzikale theatermonoloog “Met de mantel der liefde” maken we kennis met de 80-jarige Lowie, die een hoop zorg nodig heeft, en met zijn zoon Kobe, die probeert zoveel mogelijk zorg te bieden. (Beide rollen worden vertolkt door Kurt Defrancq.)

In dit intieme portret zien we een vader en een zoon die allebei op hun eigen manier proberen om vat op het leven te houden. Of te krijgen. Met vallen en opstaan; ze praten, ze mijmeren. Ze lachen, ze ruziën. Over het leven. Over de dood. Over oude koeien. Over de soep die niet heet genoeg is, over de fiets die Kobe nooit kreeg. Over slangen en infusen. Over de Ronde van Vlaanderen. Over de melkboer. Over toen. Over nu. En wie was die tante Lena eigenlijk?

Nieuwsbrief
Pers
Niet interessant voor de pers
kurt defrancq
theater
monoloog
met de mantel der liefde

Bron

Copyright © 2016