Broere met Bart en alle andere broertjes Moeyaert in CC Scharpoord

07/11/2018
Algemeen

broers MoeyaertOp vrijdag 9 november 2018 om 20 uur brengt auteur-dichter-performer Bart Moeyaert met muzikanten Esmé Bos en Bart Voet de voorstelling Broere op de planken van CC Scharpoord. Toen dit boek in 2000 verscheen, bleek het meteen een gevoelige snaar te raken. In zijn verhalen over zichzelf, zijn zes oudere broers, zijn moeder, vader en grootmoeder, herkenden veel lezers zichzelf. Het boek groeide uit tot een moderne klassieker. Ook op het podium bleek het bijwijlen onweerstaanbaar grappige portret van een ongewone kindertijd te raken en te ontroeren. Meer dan vijftien jaar na de eerste ‘Broere’-voorstelling werkten Bart Moeyaert, Esmé Bos en Bart Voet ‘Broere, versie 2.0 uit. Naast de zeven broers zit er aan tafel ineens meer volk: vaders en moeders en geliefden, en de voorstelling is uitgegroeid tot een trip in verhalen en muziek down memory lane. Leuk en uniek tijdens Barts optreden in Scharpoord: in de zaal zit je effectief in het gezelschap van de 6 broers en schoonzussen van Bart. Het wordt dus vast en zeker een leuke en geanimeerde familiereünie op en naast het podium!

 

Collectieve nostalgie naar de kindertijd

Je herinnert je de geur van sinterklaasdag, de smaak van gestolen taart, de geruststelling van een nachtzoen. Als je aan de zomers uit je kindertijd denkt, klatert het water of schuurt het zand. Waarschijnlijk herinner je je groot verdriet en klein geluk. Of andersom. Toen het boek Broere van de persen rolde, herkenden veel lezers zichzelf, ook al hadden ze geen zes oudere broers. Je leek je verleden te delen met iedereen.. Ook op het podium raakte en ontroerde het onweerstaanbaar grappige portret van een ongewone kindertijd. En de verhalen blijven succes hebben, virtuoos geschreven en zeer herkenbaar voor iedereen.

 

Esmé Bos en Bart Voet

Bart Moeyaert deed een try out van de herwerkte versie tijdens het festival van Watou zomer 2017 en besloot toen het terug op tournee te zetten. Hij neemt de fantastische Esmé Bos en Bart Voet mee. En die twee ken je ongetwijfeld nog van hun ‘lidmaatschap’ van de Kakkewieten, van Tres Tristes Tigres, maar vooral ook van hun projecten voor kinderen én van Duveltjeskermis, een heerlijke concertenreeks met Vlaamse en Nederlandse klassiekers. Verwacht je aan een onvergetelijke avond, vol herkenning, vol warmte met prachtige verhalen en heerlijke muziek. Een avond waarin woord, muziek en sfeer prachtig samenkomen.

 

Nieuwsbrief
Pers
Niet interessant voor de pers
Broers Moeyaert

Bron

Copyright © 2016