Werkzaamheden op het strand ter hoogte van het Lichttorenplein en de Appelzakstraat

09/11/2018

Op het strand in het Zoute ter hoogte van de Appelzakstraat wordt er in het kader van het Masterplan Strand & Dijk volop gewerkt om de concessie van Lekkerbekbeach en de watersportcentra van RBSC en Surfers Paradise te voorzien van nieuwe nutsleidingen. Het gaat om kabels voor telefonie en internet, drinkwaterleidingen en rioolbuizen. Momenteel is er een diepe geul in het zand gegraven zodat er door de zeedijk een verbinding kan gemaakt worden naar landzijde. De werkzaamheden zullen vermoedelijk nog een maand in beslag nemen. Op het strand ter hoogte van het Lichttorenplein is ondertussen de overkapping over de toekomstige hoofdredderspost verwijderd. Momenteel worden de ramen en deuren geplaatst. Maandag 12 november start ook de montage van het glazen “reddersnest”, een klus die ongeveer een week in beslag zal nemen. Deze winter zal de veiligheidspost proefdraaien zodat vanaf volgend jaar de hoofdredder en zijn adjunct er zich definitief kunnen vestigen.

Nieuwsbrief
Pers
Niet interessant voor de pers

Bron

Copyright © 2016