Ticketverkoop "Klassiek Leeft Stemmig – Vox Humana" van start op 6 december

05/12/2018
Algemeen

Marcel PonseeleOp donderdag 6 december 2018 om 8.30 uur gaat de ticketverkoop van Klassiek Leeft Stemmig van start. Deze concertreeks van Klassiek Leeft veranderde de titel van Vurig naar Stemmig omdat de nadruk deze keer op de menselijke stem ligt. “De mens is nog maar net geboren of er wordt van hem verwacht dat hij zijn keel openzet. Wij lachen en schateren wanneer we tevreden zijn. Wij huilen bij pijn en verdriet … De menselijke stem maakt emoties los.” vertelt artistiek directeur Marcel Ponseele. Knokke-Heist is blij dat ze hem voor deze 10de editie opnieuw als curator konden strikken. Hij is niet enkel één van de beste barokhoboïsten wereldwijd, hij is er ook in geslaagd om opnieuw een fantastisch en verrassend programma samen te stellen. Een concert dat er deze keer echt uit springt, is ongetwijfeld dat van 9 februari. De Portugese fadista Maria da Saudade ontvoert je dan naar Portugal en ontroert je tot diep in het hart met haar fadomuziek. De concerten vinden plaats op 2, 9, 16 en 23 februari om 20 uur in de Sint-Vincentiuskerk in Ramskapelle.

Programma

2 februari: il Gardellino met bas Tiemo Wang en sopraan Griet De Geyter

Het programma is volledig aan J.S. Bach gewijd en bestaat naast solocantates uit virtuoze concerti. Een heerlijke avond voor Bachliefhebbers.

9 februari : Betoverende fadomuziek

De Portugese fadista Maria da Saudade ontvoert u naar Portugal en ontroert u tot diep in het hart. Kippenvelmomenten gegarandeerd!

16 februari Altus

De Franse counter-tenor Damien Guillon brengt samen met il Gardellino o.l.v. Marcel Ponseele heerlijke bladzijden uit het rijke barokrepertoire. Vivaldi, Händel en Bach zijn van de partij.

23 februari: Die Schöpfung van Joseph Haydn in een bewerking van Marcel Ponseele

Twaalf musici bestaande uit blazers, strijkers en één recitant brengen op zeer originele wijze het scheppingsverhaal.

“… Waar God zeven dagen over deed brengt Ponseele u deze creatie in een uur..”

(Citaat uit de programmabrochure van het Musica Sacra festival in Maastricht 2017)

Tickets

De ticketverkoop gaat van start op 6 december om 8.30 uur. Je kunt online bestellen via www.klassiekleeft.be, telefonisch via 050 630 430 of aan de balie van het Cultuurcentrum (Maxim Willemspad 1, 8300 Knokke-Heist).

Tickets

Rang 1: € 20 / € 17 Uitpas 

Rang 2: € 15 / € 12 Uitpas

Nieuwsbrief
Pers
Niet interessant voor de pers
klassiek leeft
Vox Humana

Bron

Copyright © 2016