Lezing over het Virunga Park met piloot Anthony Caere

27/12/2018

Op donderdag 27 december 2018 om 20 uur komt ‘flying doctors’-piloot Anthony Caere voor het Davidsfonds Knokke (in de samenwerking Volksontwikkeling Knokke-Heist) spreken over de bescherming van het Virungapark in Congo. De gepassioneerde getuigenis van onze Oostkerkenaar wordt ondersteund door prachtige filmbeelden.

Flying Doctors

Van jongs af aan is Anthony Caere gepassioneerd door dieren enerzijds en vliegen anderzijds.  Na zijn studies autotechniek startte hij met een opleiding piloot in de vliegclub Noordzee in Oostende.  Anthony werkte een tiental jaar op de luchthaven van Oostende.  Daar bouwde hij een vliegtuig waarmee hij in 2010 een poging heeft gedaan om rond de wereld te vliegen. In 2014 werkte hij mee aan het programma Flying Doctors (VRT) waar hij met drie jonge dokters door Afrika vloog met eindbestemming het Congolese Virungapark waar ze het vliegtuig hebben gedoneerd.

Hoofd Air unit tegen stroperij in Virungapark

De Belgische directeur van Virunga, Emmanuel de Merode, vroeg hem prompt om te blijven en een Airwing uit te bouwen.  Een aanbod dat Anthony met twee handen heeft aangenomen.   Ondertussen werkt hij al bijna 4 jaar in het Virungapark als hoofd van de anti-stroperij air unit. Dagelijks patrouilleert hij boven het park op zoek naar stropers en rebellen en vormt hij de “Eyes In The Sky’ voor de 750 Rangers op de grond. Hij combineert zijn twee grote passies die hij als kleine jongen  had: wildlife en vliegen. In april 2017 crashte Anthony met 2 passagiers in het Congolese Bulongo. Als bij wonder overleefde het drietal dit zware ongeval. Na de eerste zorgen ter plaatse, werden de complexe breuken die piloot Caere in het aangezicht had opgelopen, later met succes geopereerd in Gent.

Redding Chimpansee Mussie

Na een lange revalidatie werd Anthony zowat de bekendste piloot op aarde door zijn  filmpje waarin hij de baby chimpansee Mussa, die gered werd uit stropershanden overvloog naar een opvangcentrum voor chimpansees.  Het filmpje ging viraal en werd massaal gedeeld en overgenomen door zowat alle nieuwsredacties over heel de wereld.

Info bij Davidsfonds Knokke / Annie Poissonnier / R 050 612492 / annie.poissonnier@gmail.com / website www.davidsfondsknokke.be / Dominiek Segaert / 0479 691865 / dominiek.segaert@skynet.be / website https://www.vtbkultuur.be/knokke-heist  9 EUR / 7 EUR LEDEN DAVIDSFONDS, VTBKULTUUR, UITPAS, BILL LEDEN VOLKSONTWIKKELING: GRATIS

Nieuwsbrief
Pers
Niet interessant voor de pers

Bron

Copyright © 2016