Burgerzaken nam in stijl afscheid van hun schepen Danny Despiegelaere

03/01/2019

Op vrijdag 28 december 2018 nam schepen Daniël Despiegelaere in het stadhuis en daarna op de kerstmarkt afscheid van zijn dienst Burgerzaken waar hij gedurende 2 jaar de bevoegdheid van schepen/ambtenaar van de burgerlijke stand kreeg als opvolger van voormalig schepen Ingrid Reubens. Onder deze korte beleidsperiode onthouden we vooral zijn betrokkenheid bij het opstellen van een nieuw reglement woonstcontrole en zijn gedrevenheid om op de centrale begraafplaats een nieuwe afscheidsruimte te bouwen. Deze bouw is momenteel bezig en zal wellicht afgewerkt zijn in het voorjaar 2019. Voortaan zullen de nabestaanden in meer comfortabele omstandigheden kunnen afscheid nemen van hun dierbare overledene. Bij de huwelijksceremonies gaf schepen Danny Despiegelaere steeds een persoonlijk woord aan het bruidspaar en had hij veel aandacht voor de aanwezige kinderen of kleinkinderen van het bruidspaar.

Geboortepakket en -premie

De traditionele geboorteslabbetjes van schepen Ingrid Reubens werden onder zijn voorstel gewijzigd naar een heus geboortepakket met body, voelboekje, slabbetje en oorbeschermer en dit allemaal in een herbruikbare zak en allen met een leuke verwijziging naar de gemeente Knokke-Heist.  Het geboortepakket wordt afgegeven aan alle nieuwgeboren kinderen die in Knokke-Heist wonen, samen met hun ouders.  Ook de geboortepremie werd verhoogd naar 150€ voor elk nieuwgeboren kind.

Ook bij de organisatie van de verkiezingen was hij zeer aanwezig en zelfs op de dag van de verkiezingen liep hij de hele dag mee met zijn team.

Het team van Burgerzaken onthoudt hem vooral als een integer, intelligent man die zeer aanspreekbaar was en oog had voor persoonlijke betrokkenheid. Zijn medewerkers onder leiding van diensthoofd Burgerzaken Anne Bailyu vonden het dus meer dan gepast om hem als wijnliefhebber nog een passend afscheidsgeschenk te overhandigen: een fles wijn met karaf en 2 wijnglazen met de exclusieve gravure “Burgerzaken”.

Nieuwsbrief
Pers
Niet interessant voor de pers

Bron

Copyright © 2016