Gemeentebestuur investeert in verlooplichten voor balkonrotonde op kruispunt Natiënlaan en Dudzelestraat

07/01/2019
Algemeen

balkonrotonde Knokke-HeistNaar aanleiding van een aantal aanrijdingen op de balkonrotonde op het kruispunt van de Natiënlaan en Dudzelestraat, werd door het Agentschap Wegen en Verkeer de opdracht gegeven aan wegbeheerder Via Brugge om 2 verlooplichten te plaatsen aan de tak N49/Antwerpen. Het gemeentebestuur heeft bij AWV aangedrongen om ook op de 3 andere takken van de rotonde gelijkaardige verlooplichten te plaatsen. Volgens AWV zijn verlooplichten op alle 4 de takken van de rotonde wat van het goede te veel. Komende van de N49 zijn deze op basis van de vele verkeersongevallen die hier al plaats vonden te verantwoorden. Je komt daar immers van een autosnelwegomgeving op een rotonde terecht. De andere aantakkingen zijn er allemaal van lokale wegenis en zouden volgens AWV niet nodig zijn.  AWV gaat echter wel akkoord met de plaatsing van de verlooplichten indien het college beslist om deze zelf te bekostigen. Het gemeentebestuur heeft omwille van de verkeersveiligheid beslist om hiervoor 35.000 euro uit te trekken.

Nieuwsbrief
Pers
Niet interessant voor de pers
balkonrotonde
verlooplichten

Bron

Copyright © 2016