Gebruikers geven Cultuurcentrum Knokke-Heist een uitstekend rapport

10/01/2019
Algemeen

cc ScharpoordIn de eerste helft van 2018 werd door de Vlaamse Vereniging van Cultuurcentra en de Universiteit Antwerpen een uitgebreid gebruikersonderzoek uitgevoerd bij de gebruikers van cultuur- en gemeenschapscentra.  60 centra en 19 174 respondenten namen deel aan de bevraging. Het Cultuurcentrum Scharpoord had met 1200 respondenten het grootste aantal deelnemers van Vlaanderen. 86 % daarvan verklaarden dat ze Scharpoord zouden aanraden aan vrienden, familie of collega’s. De tevredenheid bij de gebruikers van het cultuurcentrum in Knokke-Heist ligt hiermee 5% hoger dan het gemiddelde bij Vlaamse steden en gemeenten met meer dan 25.000 inwoners.

Programmatie

Uit het onderzoek blijkt ook dat het Cultuurcentrum Knokke-Heist bij de programmatie merkelijk hoger scoort op het vlak van tentoonstellingen, ateliers/workshops, ontspanningsactiviteiten en lezingen. Scharpoord scoorde wel minder hoog dan het gemiddelde bij de filmprogrammatie. Dit was enerzijds te wijten aan een verouderd projectietoestel. Dit werd deze zomer opgelost door de installatie van het allernieuwste DCP-toestel waarbij de lichtopbrengst veel hoger ligt. Anderzijds kreeg het cultuurcentrum ook opmerkingen dat er veel minder “vrolijke” films getoond werden. Sedert oktober 2018 werd dan ook de programmatie aangepast en worden er nu meer zogenaamde feelgood-films geprogrammeerd. 

Infrastructuur en balie

Net zoals bij het gebruikersonderzoek in 2014 scoort het Cultuurcentrum Knokke-Heist bij infrastructuur en balie ruim hoger dan het Vlaams gemiddelde. Opvallend cijfer daarbij is dat het onthaal  van Scharpoord met 91,55 % ruim 10 % hoger scoort dan de rest van Vlaanderen! Uit het rapport blijkt ook een zeer grote tevredenheid over de openingsuren, het algemeen onthaal en de huurprijzen van de accommodatie.

De meest opvallende opmerkingen op het einde van de enquête waren het verouderd sanitair dat dringend aan vervanging toe is en het dringend vernieuwen van de leskeuken.

Schepen van Cultuur Annie Vandenbussche zal nu samen met haar directie en medewerkers de resultaten van het onderzoek grondig evalueren en op basis daarvan nieuwe beleidsdoelstellingen ontwikkelen in functie van het gemeentelijk beleidsplan 2020-2025. Maar het is nu al duidelijk dat het in het verleden gevoerde cultuurbeleid zeer gewaardeerd wordt door de bevolking.

 

Nieuwsbrief
Pers
Niet interessant voor de pers
cultuurcentrum
Scharpoord

Bron

Copyright © 2016